Welkom op de pagina van groep 7a

Al onze belevenissen vind je in Socialschools

 

 

Welkom op de pagina van groep 7a,

Groep 7a bestaat uit 19 kinderen en één meester en twee juffen. Op maandag is juf Geke er. Dinsdag tot en met vrijdag is meester Jelmer er. Op donderdagochtend is juf Inge in de klas.

Groep 7 is een bijzonder jaar waarin we veel met elkaar beleven. We werken naast de zaakvakken thematisch (biologie, aardrijkskunde en geschiedenis). Van vakantie tot vakantie werken we aan zo’n thema en dan proberen we natuurlijk alles hierop aan te laten sluiten. Zo kan er wel eens een taalles ineens onopgemerkt verweven worden in de wereld oriënterende vakken.
Thema’s die terugkomen in groep 7 zijn o.a. water, de Tweede Wereld oorlog en Europa. Bij ieder thema maken de leerlingen een eigen eind(werk)stuk. Hier komen prachtige producten tot stand!

We maken er in ieder geval ook dit jaar weer iets moois van waarin we hopen dat iedereen tot zijn recht komt en dat iedereen zijn best doet voor de ander.

Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u altijd langskomen, even bellen of mailen.

meesterjelmer@deopdracht.nl

 

Handig om te weten!

In groep 7 hebben we op dinsdag en donderdag gym.

Dit hebben we op de volgende tijden:

Dinsdag: 10.30 – 11.30
Donderdag: 8.30 – 9.30

Huiswerk staat altijd in de agenda van Socialschools.

Wat maakt groep 7a nou zo bijzonder?

Amsterdam

In juli mogen we als groep 7 ons schoolreisje beleven in Amsterdam. We stappen met elkaar op de trein en bezoeken het Nemo science museum. We lopen dan in groepjes naar het Rijksmuseum. Hier mogen we letterlijk en figuurlijk proeven hoe het was in de Gouden Eeuw. Ook hebben we even de tijd om iets in de stad te eten en een souvenirtje te halen voor het thuisfront…. of onszelf! Een bijzonder schoolreisje!

Ik ben geslaagd!

Wij doen in groep 7 ook mee aan het verkeersexamen. Wat zijn eigenlijk de afspraken in het verkeer? Ben je een voetganger als je op skeelers bent? Moet ik een ambulance altijd voorrang geven? Op school treffen we voorbereidingen voor het theoretische verkeersexamen (april) en het praktische verkeersexamen (mei).  Dan hopen we allemaal te kunnen zeggen: Ik ben geslaagd!

Schoolzwemmen

Na de meivakantie starten we met het schoolzwemmen. Dit doen we om jullie zwemvaardigheid te verbeteren. In deze lessen in het zwembad in Bakkeveen krijg je onder andere herhaling van de verschillende zwemtechnieken en reddingszwemmen. Aan het einde van het schooljaar gaan we met z’n allen vrij zwemmen, leuk!

Het laatste nieuws uit de groep vindt u in de Social schools app.

Social Schools

Wij werken met Social Schools, een online communicatieplatform voor het basisonderwijs. Het doel is om ouders meer inzicht te geven in wat er gebeurt in de klas, op een visueel aantrekkelijke en informerende wijze. We vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van het reilen en zeilen in de klassen en op school. Niet alle kinderen vertellen immers altijd waar ze mee bezig zijn op school. Zo kunt u uw kind(eren) beter ondersteunen in het leerproces, omdat u beter op de hoogte bent.

Hoe werkt het? 

De leraar plaatst een bericht in de klas. Bijvoorbeeld over kamp, een lesmoment of de sportdag. Als ouder kunt u deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via de web-omgeving.  Ouders ontvangen een uitnodiging per e-mail met daarin een link om een account te activeren. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk het filmpje.

Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Ouders hebben alleen toegang tot de groepen van hun kinderen.

Pin It on Pinterest