Welkom op de pagina van groep 1/2b,

 

Bij ons in de groep zitten 22 leerlingen. Op maandag en vrijdag staat juf Margreet voor de klas. Op dinsdag, woensdag en donderdag is juf Feikje er!

Woensdagochtend is de Fryske dei en proberen we zoveel mogelijk Fries te praten. Op donderdag gaan we gymmen in het speellokaal. Op dinsdag en donderdag krijgen de kinderen Engelse les.

Maar er gebeurt natuurlijk veel meer bij ons in de groep. We werken en spelen aan de hand van een thema, bijvoorbeeld “Ridders en kastelen”. We lezen boeken, kijken naar filmpjes, maken werkjes, leren liedjes; allemaal passend bij dit thema. Spelenderwijs leren wij dus veel over de wereld om ons heen. Tijdens het spelen doen we veel ervaringen op en leren we om rekening met elkaar te houden.

Actueel nieuws vindt u voornamelijk op Social Schools. Heeft u nog geen account? Vraag het aan via de leerkracht of loop eens binnen bij juf Geartsje.

Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u altijd langskomen, even bellen of mailen.

juffeikje@deopdracht.nl of jufmargreet@deopdracht.nl

Handig om te weten!

Op vrijdag mogen de kinderen speelgoed mee naar school nemen. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor hun meegenomen speelgoed.

Ook kan er op vrijdag geld worden meegenomen voor Stichting Phoneo. Wij steunen het project “Bread to live”. www.phoneo.org

 

Wat maakt groep 1/2b nou zo bijzonder?

Er op uit!

Ieder schooljaar maken we enkele uitstapjes. Dit kan een uitstapje zijn passend bij een thema, bijvoorbeeld het ziekenhuis, de dierenarts, de boerderij, het bos. En natuurlijk gaan we met z’n allen in de bus op schoolreisje!

Schoolfolio

We maken foto’s van veel werk van de kinderen, Deze foto’s kunt u bekijken via Schoolfolio. Alle ouders hebben een inlogcode gekregen.

De kikkermusical

Aan het eind van groep 2 voeren de kinderen een musical op over één van de kikkerboeken van Max Velthuijs. Ouders, grootouders, broers en zussen mogen dan allemaal komen kijken!

 

 

Het laatste nieuws uit de groep vindt u in de Social schools app.

Social Schools

Wij werken met Social Schools, een online communicatieplatform voor het basisonderwijs. Het doel is om ouders meer inzicht te geven in wat er gebeurt in de klas, op een visueel aantrekkelijke en informerende wijze. We vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van het reilen en zeilen in de klassen en op school. Niet alle kinderen vertellen immers altijd waar ze mee bezig zijn op school. Zo kunt u uw kind(eren) beter ondersteunen in het leerproces, omdat u beter op de hoogte bent.

Hoe werkt het? 

De leraar plaatst een bericht in de klas. Bijvoorbeeld over kamp, een lesmoment of de sportdag. Als ouder kunt u deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via de web-omgeving.  Ouders ontvangen een uitnodiging per e-mail met daarin een link om een account te activeren. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk het filmpje.

Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Ouders hebben alleen toegang tot de groepen van hun kinderen.

Pin It on Pinterest