Passend onderwijs

Passend onderwijs

Alle kinderen verdienen een zo passend mogelijk onderwijsaanbod. Passend onderwijs is onderwijs dat uitgaat van de mogelijkheden van leerlingen, rekening houdt met hun beperkingen en aansluit bij wat ze nodig hebben. Om voor alle leerlingen een passend aanbod te realiseren, werken de scholen voor primair onderwijs in Friesland met elkaar samen in het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Friesland. https://www.swvfriesland.nl/

Zorgplicht

De school waar de leerling is aangemeld, heeft zorgplicht. Dat betekent dat de school ervoor moet zorgen dat als de leerling extra ondersteuning nodig heeft, hij of zij altijd een passend onderwijsaanbod krijgt. Dat is bij voorkeur op een reguliere basisschool (met eventueel extra ondersteuning), en als dat nodig is op een school voor speciaal (basis)onderwijs. 

Basisondersteuning

Alle scholen in het samenwerkingsverband bieden dezelfde basisondersteuning: hulp voor leerlingen met dyslexie of dyscalculie, bijvoorbeeld, of programma’s gericht op (voorkoming van) gedragsproblemen. Wat er precies onder de basisondersteuning valt, leest u in het ondersteuningsplan van het samenwerkingsverband. Wat iedere school aan extra ondersteuning biedt en hoe een school de (basis)ondersteuning organiseert, beschrijft de school in het schoolondersteuningsprofiel.

De meeste leerlingen hebben voldoende aan de basisondersteuning om de school met succes te doorlopen. Is meer hulp nodig, dan spreken we van extra ondersteuning. Als de school die extra ondersteuning niet zelf kan bieden, zoekt de school samen met de ouder(s)/verzorger(s) naar een oplossing: binnen de school met hulp van buiten, op een andere basisschool die meer mogelijkheden heeft, of in het speciaal (basis)onderwijs. 

De Stipe

Onze school is aangesloten bij De Stipe
(Ondersteuningsteam Primair Onderwijs Zuidoost Friesland)
Het ondersteuningsteam van De Stipe ondersteunt scholen bij het realiseren van passend onderwijs.

https://destipe.nl/

Over de Opdracht

CBS De Opdracht is de protestants-christelijke basisschool in Ureterp. Op deze site kunt u allerlei informatie vinden over ons onderwijs. Ons uitgangspunt is: “het kind centraal!” Het dagelijks onderwijs richt zich vooral op de mogelijkheden en talenten bij de kinderen én de leerkrachten. Voor meer informatie nodigen we u van harte uit om een afspraak te maken en langs te komen.
september 2021
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Pin It on Pinterest