VCSO

Onze school maakt deel uit van de overkoepelende stichting VCSO. Dit staat voor Verenigde Christelijke Scholen Opsterland. Vijf scholen uit onze gemeente zijn hierbij aangesloten. De VCSO, die al ruim 55 jaar bestaat, streeft naar ruimte en aandacht voor ieder kind, hoge ouderbetrokkenheid en leren van elkaar.

 Doel vanuit de statuten is: ‘Het in stand houden en ontwikkelen van goed onderwijs op Bijbelse grondslag, het bevorderen van de samenwerking en het behartigen van de individuele en gemeenschappelijke belangen’.

De stichting tracht dit doel te bereiken door o.a.:

  • Het uitwisselen van kennis en ideeën
  • Het uitvoeren van het strategisch beleidsplan van de stichting
  • Het bevorderen van de deskundigheid bij zowel personeel als besturen
  • Gemeenschappelijk zaken op het gebied van facilitaire zaken te ontwikkelen

De VCSO is een moderne organisatie die midden in de maatschappij wil staan en actief wil inspelen op de steeds weer veranderende omstandigheden.

 

De stichting behartigt de gezamenlijke belangen van onze scholen op onderwijskundig, materieel en financieel gebied en wordt aangestuurd door het stichtingsbestuur. De directieleden van de scholen vormen dit stichtingsbestuur en zij komen regelmatig bijeen voor overleg, uitwisseling en samenspraak rond beleidskwesties. Toezicht op dit bestuur wordt gehouden door de Raad van Toezicht (RvT).

De VCSO wil als een kleinschalige organisatie kwalitatief goed onderwijs te verzorgen, waarbij korte lijnen en veel autonomie voor de afzonderlijke scholen centraal staan. Dit betekent dat elke school in hoge mate zelfstandig is en blijft. Dat biedt ruimte voor een eigen kleur, een karakteristieke visie en dito sfeer. Het veelkleurige logo van de VCSO onderstreept dit.

Ouders zijn op de vijf scholen vertegenwoordigd via de MR (medezeggenschapsraad) en bij de VCSO door de GMR (gemeenschappelijke medezeggenschapsraad). Met de professionals op de werkvloer werken ouders zo samen aan bijzonder goed onderwijs voor hun kinderen! www.vcso.nl (http://www.vcso.nl)

Over de Opdracht

CBS De Opdracht is de protestants-christelijke basisschool in Ureterp. Op deze site kunt u allerlei informatie vinden over ons onderwijs. Ons uitgangspunt is: “het kind centraal!” Het dagelijks onderwijs richt zich vooral op de mogelijkheden en talenten bij de kinderen én de leerkrachten. Voor meer informatie nodigen we u van harte uit om een afspraak te maken en langs te komen.
oktober 2021
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Pin It on Pinterest