Welkom op de pagina van groep 1a

Al onze belevenissen vind je in Socialschools

 

 

Welkom op de pagina van groep 1a,

In deze groep zitten 17 kinderen en 2 juffen: juf Jildou en juf Dineke. Op maandag tot en met donderdag maken we leuke werkjes over het lopende thema. Op vrijdag is het speelgoeddag. Dan mogen we speelgoed van huis meenemen naar school om aan onze klasgenootjes te laten zien en om er mee te spelen. Op donderdagochtend is het Fryske moarn en praten wij vooral Fries in de groep. Daarnaast krijgen we ook nog twee keer per week een half uur Engelse les. Elke dag spelen wij lekker buiten en op donderdags hebben we gymnastiek in het speellokaal.

 

In groep 1 leren we van alles:

  • Samen spelen en samen delen
  • Zelf onze jas en schoenen aandoen
  • Dagritme met behulp van dagritmekaarten
  • Spelen & werken (en daarna de gebruikte spullen weer opruimen)
  • Concentreren voor een korte tijd op een activiteit in de kring
  • Liedjes die horen bij een thema waar we over werken

 

In onze groep werken wij met thema’s. Bij ieder thema vinden er verschillende activiteiten plaats: er worden boeken voorgelezen, kringgesprekken gevoerd, spelletjes gedaan, werkjes gemaakt, in de hoeken gespeeld, liedjes gezongen en nog veel meer leuke dingen. Hieronder kun je lezen wat wij de afgelopen periode allemaal hebben gedaan en waar we nu mee bezig zijn.

 

Thema: Wij spelen samen! Week 35, 36, 37

Tijdens dit overkoepelende thema werken wij vooral aan de groepsvorming. In de eerste twee weken staan de kleuren en vormen centraal. Elke dag heeft zijn eigen kleur en hier maken we een bijpassende kleurentafel bij. De kinderen leren gedurende deze weken om samen te spelen, speelgoed te delen, een werk- en luisterhouding aan te nemen en om hulp te vragen. Ook leren we elkaar beter kennen door middel van gezelschapsspellen.  

Handig om te weten!

Elke dinsdag krijgen wij dansles van juf Yasmijn. De dansles is van 10:30 tot 11:00 uur.   

In groep 1 hebben we op donderdag gymles in het speellokaal. Dit hebben we van 10:45 uur tot 11:15 uur.

Daarnaast hebben we op donderdag ook nog muziekles van meester Bert. Dit hebben we van 12:30 tot 13:00 uur. 

Vrijdags is het speelgoeddag en mag je speelgoed van thuis meenemen.

Thema: Wij gaan op reis! – Week 38 t/m 42

Gedurende dit thema staat het reizen en de vervoersmiddelen centraal. Tijdens week 39 hadden we verkeersweek en zijn we met Veilig Verkeer Nederland de straat op geweest om te leren oversteken. Daarnaast leren we hoe je je in het verkeer moet gedragen, hoe een auto, een bus en een trein werkt. Welke mensen zijn er allemaal aan het werk voor deze vervoersmiddelen en wat heb je allemaal nodig? Zo heeft iedereen nu zijn/haar eigen OV-chipkaart en vergeten we niet meer om in of uit te checken. Ten slotte werken we nog steeds aan de Gouden Weken: we leren elkaar steeds beter kennen.  

 

Thema: Wij vieren feest! – Week 44 t/m 51

Tijdens dit thema komen de volgende feesten aan bod: Sint-Maarten, Sinterklaas en Kerst. We leren het verhaal achter deze feesten, we voelen ons verbonden met elkaar. Daarnaast besteden we aandacht aan het mooie seizoen: herfst! Dit is namelijk ook een feestje op zich, met al die prachtige bladeren. 

De super sterren van groep 1a

Het laatste nieuws uit de groep vindt u in de Social schools app.

Social Schools

Wij werken met Social Schools, een online communicatieplatform voor het basisonderwijs. Het doel is om ouders meer inzicht te geven in wat er gebeurt in de klas, op een visueel aantrekkelijke en informerende wijze. We vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van het reilen en zeilen in de klassen en op school. Niet alle kinderen vertellen immers altijd waar ze mee bezig zijn op school. Zo kunt u uw kind(eren) beter ondersteunen in het leerproces, omdat u beter op de hoogte bent.

Hoe werkt het? 

De leraar plaatst een bericht in de klas. Bijvoorbeeld over kamp, een lesmoment of de sportdag. Als ouder kunt u deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via de web-omgeving.  Ouders ontvangen een uitnodiging per e-mail met daarin een link om een account te activeren. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk het filmpje.

Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Ouders hebben alleen toegang tot de groepen van hun kinderen.

Pin It on Pinterest