Welkom op de pagina van groep 1b

Al onze belevenissen vind je in Socialschools

Welkom op de pagina van groep 1b

In deze groep zitten 21 kinderen. Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag staat Juf Monique voor de klas en op donderdag Juf Dineke.
Op maandag tot en met donderdag maken we leuke werkjes over het lopende thema. Op vrijdag is het speelgoeddag. Dan mogen we speelgoed van huis meenemen naar school. Op donderdagochtend is het Fryske moarn en praten wij vooral Fries in de groep. Daarnaast krijgen we ook nog twee keer per week een half uur Engelse les. Elke dag spelen wij lekker buiten en op donderdags hebben we gymnastiek in het speellokaal.

 

In groep 1 leren we van alles:
• Samen spelen en samen delen
• Zelf onze jas en schoenen aandoen
• Dagritme met behulp van dagritmekaarten
• Spelen & werken (en daarna de gebruikte spullen weer opruimen)
• Concentreren voor een korte tijd op een activiteit in de kring
• Liedjes die horen bij een thema waar we over werken

 

In onze groep werken wij met thema’s. Bij ieder thema vinden er verschillende activiteiten plaats: er worden boeken voorgelezen, kringgesprekken gevoerd, spelletjes gedaan, werkjes gemaakt, in de hoeken gespeeld, liedjes gezongen en nog veel meer leuke dingen. Hieronder kun je lezen wat wij de afgelopen periode allemaal hebben gedaan en waar we nu mee bezig zijn.

 

Thema: Wij gaan naar de noordpool! – Week 2 t/m week 7
Gedurende deze periode werken we over de noordpool en de zuidpool. Welke dieren leven op de noordpool en de zuidpool (en welke kom je daar nooit tegen) en wat kom je daar nog meer tegen? Het is helemaal leuk nu er ook echt sneeuw is gevallen! Proefjes met sneeuw en ijs zijn erg leerzaam en de kinderen genieten enorm. Kom maar op met al die mutsen, sjaals, wanten en snowboots… Wij zijn winterproof!

 

Thema: Wij vieren feest! – Week 44 t/m week 51
In de periode tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie zijn er genoeg redenen om een feestje te vieren! Onze omgeving verandert van seizoen, Sint-Maarten, het feest van Sinterklaas en natuurlijk niet te vergeten: Kerstmis. Vandaar dat wij gedurende deze weken vooral aan het feestvieren zijn. We lezen prentenboeken over Sint-Maarten, leren over de blaadjes van de bomen, zingen heel veel liedjes en kleden onze klas gezellig aan met allemaal kerstspullen.

 

Thema: Wij spelen samen! – Week 36 t/m week 42
Tijdens dit overkoepelende thema hebben wij veel gewerkt over voor het eerst naar school gaan, over de mooiste vis van de zee en over vriendschap (thema Kinderboekenweek). De kinderen hebben geleerd om samen te spelen, speelgoed te delen, een werk- en luisterhouding aan te nemen en om hulp te vragen. Dit waren echt de eerste weken voor ons als groep samen, dus we hebben vooral veel met elkaar gepraat en zo leren we elkaar steeds beter kennen. Wat leuk dat er zo veel verschillende kinderen bij ons in de groep zitten.

 

 

Handig om te weten!

Op dinsdag en woensdag hebben we Engels.

Op donderdag hebben we Fryske moarn.

Op donderdag hebben we ook gymnastiek

Op vrijdag is het speelgoeddag.

De stralende zonnetjes van groep 1b

Het laatste nieuws uit de groep vindt u in de Social schools app.

Pin It on Pinterest