Welkom op de pagina van groep 3b

Al onze belevenissen vind je in Socialschools

 

 

Welkom op de pagina van groep 3b,

Groep 3b bestaat uit 23 leerlingen en 2 juffen. Juf Efiena Staphorst staat op maandag, dinsdag en woensdag voor de klas en juf Amanda Hellinga donderdag en vrijdag. 

In groep 3 leren we lezen, rekenen en schrijven. Naast deze vakken staan natuurlijk ook Bijbelse geschiedenis, wereldoriëntatie, muziek, verkeer, drama en beweging op het programma. De creatieve talenten van de kinderen krijgen de ruimte binnen ”ateliers” en techniek. Maar er is ook nog genoeg tijd om te spelen in de hoeken. 

We willen het lezen stimuleren en daarom gaan we met de groep naar de bibliotheek. U krijgt  hiervan bericht in de nieuwsbrief en via Social Schools. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om ook thuis veel te lezen met uw kind!

Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u altijd langskomen, even bellen of mailen.

jufefiena@deopdracht.nl of jufamanda@deopdracht.nl

Handig om te weten!

In groep 3 hebben we op donderdag gym in het speellokaal.

Via Social Schools laten we u weten welke woorden en letters centraal staan.

Wat maakt groep 3 nou zo bijzonder?

v

We gaan leren lezen

In groep 3 leren de kinderen lezen. De leesmethode houdt rekening met de verschillen in leesniveau tussen de kinderen. 

We gaan naar de bibliotheek

We willen het lezen bevorderen en daarom gaan we elke 3  weken naar de bibliotheek om boeken te lenen.

We gaan naar De Spitkeet in Harkema

Wereldoriëntatie wordt in thema’s aangeboden in groep 3. We werken een aantal weken aan dat thema en gebruiken vooral ook de hoeken bij dat thema. (leren d.m.v. spel)  Het thema: “Grootmoeders tijd” komt elk jaar aan bod en we bezoeken De Spitkeet in Harkema om te ervaren hoe er vroeger geleefd werd.

Het laatste nieuws uit de groep vindt u in de Social schools app.

Social Schools

Wij werken met Social Schools, een online communicatieplatform voor het basisonderwijs. Het doel is om ouders meer inzicht te geven in wat er gebeurt in de klas, op een visueel aantrekkelijke en informerende wijze. We vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van het reilen en zeilen in de klassen en op school. Niet alle kinderen vertellen immers altijd waar ze mee bezig zijn op school. Zo kunt u uw kind(eren) beter ondersteunen in het leerproces, omdat u beter op de hoogte bent.

Hoe werkt het? 

De leraar plaatst een bericht in de klas. Bijvoorbeeld over kamp, een lesmoment of de sportdag. Als ouder kunt u deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via de web-omgeving.  Ouders ontvangen een uitnodiging per e-mail met daarin een link om een account te activeren. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk het filmpje.

Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Ouders hebben alleen toegang tot de groepen van hun kinderen.

Pin It on Pinterest