Welkom op de pagina van groep 4a

Al onze belevenissen vind je in Socialschools

 

 

Welkom op de pagina van groep 4a,

Groep 4a bestaat uit 17 leerlingen en 2 leerkrachten. Juf Kirsten geeft maandag en dinsdag les en juf Renske op woensdag,  donderdag en vrijdag. 

Actueel nieuws, huiswerk en foto’s vindt u voornamelijk op Social Schools.

Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u altijd langskomen, even bellen of mailen.

jufkirsten@deopdracht.nl

jufrenske@deopdracht.nl

 

 

 

Handig om te weten!

In groep 4 hebben we op dinsdag en donderdag gym in MFC de Wier.

Op vrijdag mogen we zending meenemen voor ons sponsorkindje uit Roemenië.

 

Wat maakt groep 4 nou zo bijzonder?

Gymnastiek

Vanaf groep 4 hebben we gymnastiek in MFC de Wier. Twee keer in de week gaan we hier lopend naar toe. Op dinsdag geeft meester Rudolf gym en op donderdag hebben we gym van meester Jelmer.

Skûtsjemuseum

In groep 4 hebben we een jaarlijks terugkerend thema: ‘Kom aan boord!’ In dit thema gaan we een bezoekje brengen aan het skûtsjemuseum in Earnewâld.

De tafels

Na de herfstvakantie beginnen we met het aanleren van de tafels. Dit is een belangrijke basis voor het verdere rekenonderwijs. Handige websites die hierbij kunnen helpen zijn: http://www.tafelsoefenen.nl of http://tafeldiploma.nl

Het laatste nieuws uit de groep vindt u in de Social schools app.

Social Schools

Wij werken met Social Schools, een online communicatieplatform voor het basisonderwijs. Het doel is om ouders meer inzicht te geven in wat er gebeurt in de klas, op een visueel aantrekkelijke en informerende wijze. We vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van het reilen en zeilen in de klassen en op school. Niet alle kinderen vertellen immers altijd waar ze mee bezig zijn op school. Zo kunt u uw kind(eren) beter ondersteunen in het leerproces, omdat u beter op de hoogte bent.

Hoe werkt het? 

De leraar plaatst een bericht in de klas. Bijvoorbeeld over kamp, een lesmoment of de sportdag. Als ouder kunt u deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via de web-omgeving.  Ouders ontvangen een uitnodiging per e-mail met daarin een link om een account te activeren. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk het filmpje.

Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Ouders hebben alleen toegang tot de groepen van hun kinderen.

Pin It on Pinterest