Welkom op de pagina van groep 5a

Al onze belevenissen vind je in Socialschools

 

 

Welkom op de pagina van groep 5A!

Groep 5a bestaat uit 18 leerlingen en 2 leerkrachten. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is juf Femke de hele dag aanwezig. Op woensdag is meester Rudolf aanwezig.

Actueel nieuws, huiswerk en foto’s vindt u voornamelijk op Social Schools. Heeft u nog geen account? Vraag het aan via de leerkracht of loop eens binnen bij juf Geartsje.

Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u altijd langskomen, even bellen of mailen.
juffemke@deopdracht.nl of meesterrudolf@deopdracht.nl

 

https://www.kraakm.nl/spellen/ter-land-ter-zee-of-in-de-lucht

 

Handig om te weten!

In groep 5 hebben we op dinsdag en donderdag gym.

Dit hebben we op de volgende tijden:

Dinsdag: 08:30 – 09;10
Donderdag: 10:45 – 11:20

Huiswerk staat altijd in de agenda van Socialschools.

Wat maakt groep 5a nou zo bijzonder?

Gym

Ook in groep 5 mogen wij twee keer per week lekker sporten! In het begin van het jaar starten wij met schooljudo van meester Dries.  

I.M.V.

In groep 5 hebben we voor het eerst IMV! Dit staat voor Instrumentale Muzikale Vorming. Dit is één keer in de week op woensdagochtend. Dit jaar beginnen wij met drummen! Wij sluiten deze periode van 10 weken af met een prachtig concert!

Laptop!

In groep 5 krijgen we allemaal onze eigen laptop! Deze laptop gebruiken we onder andere bij rekenen, taal en spelling. Daarnaast kunnen we ook zelf gemaakt werkstukken plaatsen op schoolfolio, een online portfolio. 

Het laatste nieuws uit de groep vindt u in de Social schools app.

Social Schools

Wij werken met Social Schools, een online communicatieplatform voor het basisonderwijs. Het doel is om ouders meer inzicht te geven in wat er gebeurt in de klas, op een visueel aantrekkelijke en informerende wijze. We vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van het reilen en zeilen in de klassen en op school. Niet alle kinderen vertellen immers altijd waar ze mee bezig zijn op school. Zo kunt u uw kind(eren) beter ondersteunen in het leerproces, omdat u beter op de hoogte bent.

Hoe werkt het? 

De leraar plaatst een bericht in de klas. Bijvoorbeeld over kamp, een lesmoment of de sportdag. Als ouder kunt u deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via de web-omgeving.  Ouders ontvangen een uitnodiging per e-mail met daarin een link om een account te activeren. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk het filmpje.

Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Ouders hebben alleen toegang tot de groepen van hun kinderen.

Pin It on Pinterest