Welkom op de pagina van groep 6b,

Groep 6b bestaat uit 21 enthousiaste leerlingen en 1 juf. 

Actueel nieuws, huiswerk en foto’s vindt u voornamelijk op Social Schools. Heeft u nog geen account? Vraag het aan via de leerkracht of loop eens binnen bij juf Geartsje.

Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u altijd langskomen, even bellen of mailen.

jufmarjanne@deopdracht.nl 

Handig om te weten!

In groep 6 hebben we op dinsdag en donderdag gym.

Dit hebben we op de volgende tijden:

Dinsdag: 11:25 – 12.00
Donderdag: 09.15 – 09.50

 

Wat maakt groep 6b zo bijzonder?

We hebben IMV

In groep 6 hebben we twee keer een periode van 10 weken IMV-les. In groep 5 hebben we al kennis gemaakt met twee verschillende instrumenten. In groep 6 volgen de laatste twee. Aan het einde van groep 6 heb je kennisgemaakt met koper, slagwerk, keyboard en gitaar. Als je wilt kun je daarna verder met één van deze instrumenten. 

Schoolzwemmen

Na de meivakantie starten we met het schoolzwemmen. Dit doen we om jullie zwemvaardigheid te verbeteren. In deze lessen in het zwembad in Bakkeveen krijg je onder andere herhaling van de verschillende zwemtechnieken en reddingszwemmen. Aan het einde van het schooljaar gaan we met z’n allen vrij zwemmen, leuk!

Schooltuintjes

Na de meivakantie gaan we lekker naar buiten! Onder leiding van juf Agnes gaan we allerlei groenten en fruit verbouwen op ons eigen volkstuintje in Ureterp. Zo leren we op een leuke manier heel veel over het groeien en verzorgen van dingen in de natuur. In groep 7 gaan we onze eigen verbouwde groenten en fruit oogsten. Smullen maar!

Het laatste nieuws uit de groep vindt u in de Social schools app.

Social Schools

Wij werken met Social Schools, een online communicatieplatform voor het basisonderwijs. Het doel is om ouders meer inzicht te geven in wat er gebeurt in de klas, op een visueel aantrekkelijke en informerende wijze. We vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van het reilen en zeilen in de klassen en op school. Niet alle kinderen vertellen immers altijd waar ze mee bezig zijn op school. Zo kunt u uw kind(eren) beter ondersteunen in het leerproces, omdat u beter op de hoogte bent.

Hoe werkt het? 

De leraar plaatst een bericht in de klas. Bijvoorbeeld over kamp, een lesmoment of de sportdag. Als ouder kunt u deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via de web-omgeving.  Ouders ontvangen een uitnodiging per e-mail met daarin een link om een account te activeren. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk het filmpje.

Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Ouders hebben alleen toegang tot de groepen van hun kinderen.

Pin It on Pinterest