Welkom op de pagina van groep 7b

Al onze belevenissen vind je in Socialschools

 

 

Welkom op de pagina van groep 7b,

Groep 7b bestaat uit 21 super enthousiaste leerlingen en 2 juffen. Juf Baukje geeft maandag, dinsdag en vrijdag les en juf Anne op woensdag en donderdag.

Groep 7 is een bijzonder jaar waarin we veel met elkaar beleven. We werken naast de zaakvakken thematisch (biologie, aardrijkskunde en geschiedenis). Van vakantie tot vakantie werken we aan zo’n thema en dan proberen we natuurlijk alles hierop aan te laten sluiten. Zo kan er wel eens een taalles ineens onopgemerkt verweven worden in de wereld oriënterende vakken. 
Thema’s die terugkomen in groep 7 zijn o.a. water, de Tweede Wereld oorlog en Europa. Bij ieder thema maken de leerlingen een eigen eind(werk)stuk. Hier komen prachtige producten tot stand!

We maken er in ieder geval ook dit jaar weer iets moois van waarin we hopen dat iedereen tot zijn recht komt en dat iedereen zijn best doet voor de ander.

Groep 7 zijn we samen!

Actueel nieuws, huiswerk en foto’s vindt u voornamelijk op Social Schools. Heeft u nog geen account? Vraag het aan via de leerkracht of loop eens binnen bij juf Geartsje.

Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u altijd langskomen, even bellen of mailen.

jufanne@deopdracht.nl en/of jufbaukje@deopdracht.nl

Handig om te weten!

In groep 7b hebben we op dinsdag en donderdag gym.

Dit hebben we op de volgende tijden:

Dinsdag: 10:45 – 11:20
Donderdag: 08:30 – 09:15

Huiswerk staat altijd in de agenda van Socialschools.

Wat maakt groep 7 nou zo bijzonder?

Schoolreis naar Amsterdam

Elk jaar gaan we met groep 7 op schoolreis. Ook dit jaar gaan we met beide groepen naar onze prachtige hoofdstad: Amsterdam! We bekijken onder andere het reusachtige schilderij van de Nachtwacht in het Rijksmuseum en ook brengen we een bezoekje aan het Wetenschapsmuseum Nemo. 

Genieten met een hoofdletter G.

Verkeersexamen

Wij doen in groep 7 ook mee aan het verkeersexamen. Wat zijn eigenlijk de afspraken in het verkeer? Ben je een voetganger als je op skeelers bent? Moet ik een ambulance altijd voorrang geven? Op school treffen we voorbereidingen voor het theoretische verkeersexamen (april) en het praktische verkeersexamen (mei).  Dan hopen we allemaal te kunnen zeggen: Ik ben geslaagd!

Schoolzwemmen / Zending

Na de meivakantie is het zover: Schoolzwemmen met de hele groep. We doen dit vooral om de zwemvaardigheid te onderhouden en je leert ook hoe je iemand uit het water kunt redden. 

Ook hebben we in groep 7 de zending. We mogen om de week op vrijdagochtend het zendingsgeld ophalen bij alle groepen. We steunen daarmee kinderen uit Roemenië voor een betere toekomst.

Het laatste nieuws uit de groep vindt u in de Social schools app.

Social Schools

Wij werken met Social Schools, een online communicatieplatform voor het basisonderwijs. Het doel is om ouders meer inzicht te geven in wat er gebeurt in de klas, op een visueel aantrekkelijke en informerende wijze. We vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van het reilen en zeilen in de klassen en op school. Niet alle kinderen vertellen immers altijd waar ze mee bezig zijn op school. Zo kunt u uw kind(eren) beter ondersteunen in het leerproces, omdat u beter op de hoogte bent.

Hoe werkt het? 

De leraar plaatst een bericht in de klas. Bijvoorbeeld over kamp, een lesmoment of de sportdag. Als ouder kunt u deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via de web-omgeving.  Ouders ontvangen een uitnodiging per e-mail met daarin een link om een account te activeren. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk het filmpje.

Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Ouders hebben alleen toegang tot de groepen van hun kinderen.

Pin It on Pinterest