Welkom op de pagina van groep 8a

Al onze belevenissen vind je in Socialschools

 

 

Welkom op de pagina van groep 8a,

 

Groep 8a bestaat uit 22 leerlingen en 2 leerkrachten. Juf Anita geeft maandag t/m woensdag les en meester Rudolf op donderdag en vrijdag. 

Groep 8 is een bijzonder jaar. We gaan met elkaar op kamp, we maken de belangrijke toetsen en verzorgen met elkaar een spetterende musical. We zullen nog meer een groep worden, maar ons ook voorbereiden op het afscheid van de basisschool. We zoeken met elkaar voor ieder kind een passende vervolgschool. Hiervoor bezoeken we diverse scholen voor voortgezet onderwijs en voeren we adviesgesprekken met kinderen en ouders.

Actueel nieuws, huiswerk en foto’s vindt u voornamelijk op Social Schools. Heeft u nog geen account? Vraag het aan via de leerkracht of loop eens binnen bij juf Geartsje.

Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u altijd langskomen, even bellen of mailen.

jufanitar@deopdracht.nl of meesterrudolf@deopdracht.nl

Handig om te weten!

In groep 8 hebben we op dinsdag en donderdag gym.

Dit hebben we op de volgende tijden:

Dinsdag: 09:15 – 10:00
Donderdag: 11:15 – 12:00

Huiswerk staat altijd in de agenda van Socialschools.

Wat maakt groep 8 nou zo bijzonder?

We gaan op kamp

Elk jaar gaan we met groep 8 op kamp. Ook dit jaar terkken we er weer met zijn allen op uit om het mooie Drenthse land te ontdekken. Wij vinden dit als leerkrachten een meerwaarde van onze school, omdat kinderen tijdens een kamp heel veel verschillende vaardigheden leren die we in een schoolse setting niet kunnen verwezenlijken.

Oh leuk, de musical!

Het echte slot van de de reis op de basisschool is de eindmusical. Met alle leerlingen bereiden we ons in de laatste maanden voor op dit spektakelstuk. Dit jaar natuurlijk extra bijzonder omdat we twee keer een afscheidsavond hebben.

We hebben er nu al zin in!

Het EHBO examen

Zoals een bekende slogan al zegt, “jong geleerd is oud gedaan”

Daarom zijn wij begonnen met het les geven van jeugd EHBO aan leerlingen van groep 8.
We leren de kinderen hoe ze om moeten gaan met diverse EHBO – situaties.

Aan het eind van de lessenserie volgt er een officieel EHBO examen.

Het laatste nieuws uit de groep vindt u in de Social schools app.

Social Schools

Wij werken met Social Schools, een online communicatieplatform voor het basisonderwijs. Het doel is om ouders meer inzicht te geven in wat er gebeurt in de klas, op een visueel aantrekkelijke en informerende wijze. We vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van het reilen en zeilen in de klassen en op school. Niet alle kinderen vertellen immers altijd waar ze mee bezig zijn op school. Zo kunt u uw kind(eren) beter ondersteunen in het leerproces, omdat u beter op de hoogte bent.

Hoe werkt het? 

De leraar plaatst een bericht in de klas. Bijvoorbeeld over kamp, een lesmoment of de sportdag. Als ouder kunt u deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via de web-omgeving.  Ouders ontvangen een uitnodiging per e-mail met daarin een link om een account te activeren. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk het filmpje.

Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Ouders hebben alleen toegang tot de groepen van hun kinderen.

Pin It on Pinterest