Sponsorkinderen

Onze school ondersteunt sinds juli 2018 12 kinderen in Roemenië. De ondersteuning vindt plaats op financieel gebied. Iedere groep heeft zijn eigen sponsorkind, op deze pagina vindt u daar een overzicht van. Op vrijdagochtend nemen de kinderen hun bijdrage voor de “Stichting Phoneo” mee. Phoneo ondersteunt kinderen en gezinnen die in grote armoede leven in Roemenië.

We ondersteunen als school, het project : “Bread to live” van st. Phoneo.
Geen werk, geen uitkering, koude winters, veel kinderen – de ingrediënten voor honger in de Romawijken. Veel gezinnen worstelen dagelijks om een maaltijd op tafel te kunnen zetten. Met dit project kunnen we gezinnen maandelijks ondersteunen met een voedselpakket wat door hen ingekocht kan worden bij de plaatselijke winkels. Een enorme uitkomst voor de Romakinderen!

Iedere klas krijgt een sponsorkind wat mee verhuist naar de volgende groep aan het einde van het schooljaar. Zo zien zij hun ‘eigen kind’ mee groeien. Ze houden contact met elkaar via brieven en tekeningen, wat de gezinnen in Roemenië erg bemoedigd.
Wilt u meer weten over dit project? Kijk op www.phoneo.org/bread-to-live 

Na de herfstvakantie organiseren we ook jaarlijks een zgn. schoenendoosactie voor deze stichting. Dit doen we i.s.m. het Oost Europa Comité Ureterp, zij zorgen voor het vervoer. Aan de kinderen en ouders wordt gevraagd om een gevulde schoenendoos in te leveren. Het is de bedoeling dat onze dozen worden meegenomen in het novembertransport zodat de ze rondom de kerstdagen kunnen worden uitgedeeld. Ook kunnen we de actie een klein beetje koppelen aan onze Engelse lessen. Elk kind mag (moet niet) een papier invullen over zichzelf zodat de ontvanger iets kan lezen over de gever. Dit wordt gedaan met behulp van een Engels werkblad.

Jaarlijks ontvangen we een paar keer informatie van de kinderen. De nieuwste foto’s plaatsen we altijd op deze pagina.

Pin It on Pinterest

Share This