Vandaag is De Opdracht niet gesloten i.v.m. de landelijke stakingsdag. Dat wil niet zeggen dat we niet achter de gedachte staan dat er meer aandacht nodig is voor de problemen in het onderwijs. Immers ook De Opdracht heeft inmiddels te maken met de problemen van het lerarentekort. Op onze openstaande vacatures wordt bijna niet gereageerd (mocht u overigens nog iemand weten, tips willen doorgeven, heel graag!). 
Afgelopen weekend verliep zeer chaotisch m.b.t. de berichtgeving over vrijgekomen financiële middelen voor het onderwijs. Iedereen was blij dat er eindelijk beweging was bij de minister om toch nog iets te doen voor het onderwijs, immers tijdens Prinsjesdag werden de onderwijsproblemen – in onze ogen – niet erg serieus genomen. Omdat de toegekende middelen niet structureel lijken te zijn bleef de ontevredenheid groot en menen wij dat aandacht voor het leraarschap nodig blijft. Onderwijs is een vak, wat vraagt om kundig, gemotiveerd en gekwalificeerd personeel!

Wij willen hierbij benadrukken dat de soms erg negatieve berichtgeving over het leraarsvak wat wordt weergegeven in de media niet bijdraagt aan een positief imago. En dat is dan weer jammer. Wij ervaren als team veel voldoening in ons werk, werken met veel plezier op onze school en vinden het beroep prachtig!

 Met vriendelijke groet, Team CBS De Opdracht.

Pin It on Pinterest