Op CBS De Opdracht vindt deze week een bijzondere lesweek plaats. De gehele week staat in het teken van praktische verkeerslessen. Samen met diverse organisaties, zoals VVN, de fietsersbond en ‘Friesland Beweegt’, heeft verkeersouder Grietje Boersma een compleet programma opgezet voor alle 14 groepen. De jongste kinderen oefenen ‘veilig oversteken’ door te wandelen op een zebrapad in combinatie met een verkeerslicht. Andere groepen zijn bezig met fietsvaardigheden. Daarnaast worden de risico’s bij het gebruik van een mobieltje op de fiets getoond in de bovenbouw. Ook vindt er een heuse remproef plaats in één van de naburige straten. M.b.v. een grote tractor en aanhanger, die geparkeerd staat bij de school, wordt er gewezen op gevaarlijke verkeersvoertuigen.
De fietsen van de kinderen worden gecontroleerd, zodat de kinderen en ouders weten welke onderdelen voor het donkere najaar nog even moeten worden nagekeken.

Verder worden de ouders deze week, onverwachts, gecontroleerd op het gebruik van de autogordel. Overigens wordt het lopen en fietsen naar school gestimuleerd. Alle kinderen die dat deze week doen, maken via een lootje kans op een lekkere taart. Al met al maakt de Opdracht het label waar een ‘Verkeersactieve School’ te zijn.

Pin It on Pinterest

Share This