Volg alle belevenissen van groep 8 in Meppen via de website.
Elke avond zal er een update geplaatst worden door de leerlingen waarin zij hun ervaringen met u zullen delen.

Verder zullen er elke dag foto’s geplaatst worden op onze fotopagina.

BEZOEK WESTERBORK 2017
Toen we op westerbork aan kwamen moesten we de fietsen afleveren. En gingen we het museum bekijken en film kijken. We moesten puzzels op lossen en kisten gaan zoeken en kijken hoe het zat in elkaar zat. Er waren brieven waar op stond hoe het was met de mensen het was best wel heftig in dat kamp in die baraken was het het ergst ik vond het wel leuk en heb best veel geleerd Groetjes Mirjam van Dijk

De fietstocht

Het was wel leuk. Maar het duurde wel een beetje lang. Het was wel 34 kilometer dat is heel veel. Het was in het bos dat wel mooi. We gingen wel in een mooi tempo fietsen dat was leuk. We waren een rondje gefietst dat was niet leuk.
van

DANIEL POSTMA

vertrek!!!!!!!
ik vond het vertrek wel een beetje raar .
want je verliet gewoon je school voor 3 dagen.
en de rest moest gewoon op school blijven.
dus dat vond ik een beetje raar.
maar ik vond het heel leuk dat ze oons kwamen uitzwaaien.
in de auto vond ik het heel leuk dat je gewoonmet je vrienden en vriendinnen werd ingedeeld.
dit was mijn verslag
met vriendelijke groet ANNET Coremans
HET MEER !
Zwemmen in het meer .
We kwamen aan en het zag er mooi uit.
Gingen we de zwembroek en bikini aan doen.
En toen gingen we het water in.
Ik ben met een paar vrienden naar de andere kant van het meer.
Het was helemaal niet koud of zo maar je moest er niet te lang eruit blijven.
Maar 1 meester ging er in en dat was meester Otto dat was heel grappig.
Een paar kinderen zijn er niet in gegaan geen idee waarom.
Het was heel leuk en toen moesten we weer weg dat was stom.
Dit was mijn verslag
vriendelijke groet

Stijn de jong

de boerderij:
we zijn op de boerderij er is een speeltuintje en een veltje daar kun je mooi op voetballlen. er staad voor de oprit een bak. we slapen in verschillende kamers ik slaap in en kamer met heel veel meiden! het is heel gezellig je slaapt op een stapelbed. er slaapt ook een meester of juf op een kamer dat kunnen er ook meerdere zijn. Juf Lutske, juf Geke en juf Anita slapen bij ons op de kamer. op de boerderij zijn alleen paarden. het ziet er binnen heel gezellig uit! er staan buiten piknik tafels en binnen tafels en stoelen. er is ook een zit ruimte met 3 banken en een tv. er zijn 2 kamers boven en een paar beneden, de wc en de dusch zijn beneden. dit was mijn verslag groetjes LYDIA Bos

De boerderij

Hallo allemaal, wij zijn Hannah en Sietske.

De boerderij waar we slapen bij kamp is heel gezellig en knus. Er is ook een spook in het kamp (Daniël). In onze kamers staan alleen stapelbedden in onze kamer. In elke kamer slaapt ook een juf of meester. Ten slotte het is mooi , prachtig en leuk. HET WORDT EEN TOP KAMP!!!!!
Groetjes Sietske van der Wijk en Hannah van der Velde

Eten

Wij zijn Noëlle en Esmee en wij gaan vertellen over het eten. We hebben rijst gegeten met allemaal verschillende sousjes en nog komkomer en augurk en we hebben als toetje gegeten vla en yogert. we aten aan vier tafels buiten. Dit was het over het eten.

Groetjes Noëlle en Esmee.

Het kamp Westerbork

We kwamen daar aan en we zagen direct al de wagons, ze zijn veewagons en zijn erg hoog en smal. Er waren veel van die kaarsjes achtige dingen met een ster. Als je van boven keek zag je de plattegrond van Nederland. Als je verder liep zag je veel barakken(13onder1kap)en waren veel bedden, je had een stapelbed maar dan met drie bedden. Er was weinig ruimte en een stoel voor drie personen. En als je nog verder liep zag je een hoog hek met veel prikkeldraad. Achter het prikkeldraad heb je de wachterstoren. Het was een grote houten toren. Daar achter was een stuk van de rails expres afgebogen als gedenkteken en een modument. er was ook een  grote bunker met vleermuizen. Het was erg leuk 🙂

Geschreven door RubenK

Hallo ik ben Julian en ik ga jullie wat vertellen over de speurtocht. We moesten lintjes achternalopen en vragen beantwoorden. Bij vraag 3 liet meester Bert De Boer ons schrikken. Bij vraag 6 liet meester Otto ons schrikken. En bij vraag 9 liet Meester Bert Veenstra ons schrikken. Ikzelf vond het heel leuk! Dit is het verhaal over De speurtocht.

Groetjes Julian Bos

De speurtocht

Wij hebben een speurtocht gedaan en dat was opzich wel grappig wan meester Otto, meester Bert Veenstra en meester Bert de Boer die hebben ons laten schrikken.

Ze stonden dan bijv. in de bosjes en sprongen toen tevoorschijn en lieten ons dan schrikken en we hadden een ei mee en die moesten wij proberen heel te houden en het is vier gelukt. En de meesters waren eng ze waren verkleed als monsters. De meeste kinderen vonden meester Berd Veenstra het engst en meester Otto.

Groetjes Jorian Reidinga

 

 Kampeerboederij

Op het eerste gezicht groot en we hadden het anders voorgestelt. Maar toch was het erg mooi. Na ong. 30 km fietsen kwamen we aan en later kregen we de kamerverdeling. We hebben leuke kamers gekregen. De kamers waren even wennen maar ze zijn wel gezellig.

Na alles uit pakken hadden we vrije tijd. De buitenkant was ook erg mooi en een grote tuin om in te chillen. Verder hebbem we niks meer te zeggen…

Pascalle en Thalita

Pin It on Pinterest