Vandaag werd het moestuinieren-seizoen 2021 voor scholen in de gemeenten Smallingerland en Opsterland officieel geopend. CBS De Opdracht is één van de 17 scholen die hieraan actief deelneemt. Onder leiding van de ‘eigen’ moestuincoach Corriena Herder gaan de groepen 6 aan de slag met zaaien, planten, oogsten en koken. Een passende activiteit die past bij het brede aanbod van de school wat in dit kader betekent; praktische buiten biologielessen, aandacht voor gezondheid & milieu en een sociaal verbindende activiteit.
CBS De Opdracht huurt al een aantal jaren een stukje tuin op het volkstuinencomplex van Ureterp.
Vanwege de officiële opening kwamen afgevaardigden van betrokken partijen (de Wrottersploech, ROC De Friese Poort, NME centrum ‘de Naturij’) hierbij op bezoek. Ook waren de 38 leerlingen en de leerkrachten hierbij aanwezig. Zij zagen allemaal hoe burgemeester Ellen van Selm, na een korte speech en vragenbeantwoording, professioneel een aardbeiplantje in de grond stak. De burgemeester bleek namelijk een verwoed hobby tuinder te zijn.
Eén van de kinderen gaf een zonnebloemplantje mee aan de burgemeester als klein cadeautje. Met natuurlijk de opdracht om, na de zomer, het resultaat van een goede verzorging te laten zien wanneer dit plantje is uitgegroeid tot een volgroeide zonnebloem.
Wie weet wint ze de wedstrijd die ze hierbij is aangegaan met de kinderen de groepen 6.

Pin It on Pinterest