Vandaag (donderdag 7 april 2022) hadden we een bijzondere gast bij ons op school. Mevr. Trienke Postma (88 jaar) kwam vertellen over haar ervaringen in en na de tweede wereldoorlog. Spreken over de oorlog is, door de situatie in Oekraïne, zeer actueel en zaken die toen fout waren, gebeuren helaas nog steeds.

Mevr. Postma woonde tijdens de 2de wereldoorlog in Wijnjewoude. Haar ouders hebben in de oorlog 15 Joodse  onderduikers opgevangen. Sommige kwamen een paar dagen, anderen verbleven een aantal jaren tot het einde van de oorlog daar. Ze vertelde over de opvangplek, de dagelijkse gang van zaken en de bijzondere dingen die gebeurden.

Alle kinderen van de groepen 8 luisterden geboeid naar dit indrukwekkende verhaal. Mevr. Postma vertelde ook hoe moeilijk het was voor sommige Joodse kinderen om het normale leven weer op te pakken na de oorlog. Voor sommige weeskinderen was de realiteit hard en juist na de oorlog lastiger dan toen ze op het onderduikadres zaten. Mevr. Postma sprak over discriminatie en de gevolgen van pesten. Ook voor nu had ze een duidelijke boodschap voor kinderen. “Blijf praten, deel je problemen en schenk begrip!”

Het laatste nieuws

Koningsspelen 2022

Koningsspelen 2022

Spijkerpoepen, zaklopen, koekhappen, wat een feest!Een prachtige zonnige dag op vrijdag 22 april voor de Koningsspelen. Heerlijk om te zien hoe traditionele kinderspelletjes (o.a. zaklopen, spijkerpoepen etc.) in ere worden gehouden op CBS De Opdracht. Met hulp van...

Weeksluiting groepen 4.

Weeksluiting groepen 4.

'Kom aan boord!' Ook voor jou is er een plekje!De beide groepen 4 hebben op vrijdagochtend 25 maart voor het eerst (na de coronaperiode) een weekopening mogen verzorgen. Dit was een beetje spannend maar ook wel heel erg leuk om te doen.  Het thema was 'Kom aan boord'....

Hallo! Heb je vragen aan ons of wil je meer informatie over onze school?

info@deopdracht.nl

(0512) 301771

Wie zijn wij?

Maak kennis met ons team. Binnen onze grote school zijn veel mensen actief. Elk heeft zijn eigen rol, functie of taak. Vaak voor de klas; soms een leidinggevende functie, soms in een ondersteunende rol.

Maak kennis met ons Team

Pin It on Pinterest

Share This