Vandaag (donderdag 7 april 2022) hadden we een bijzondere gast bij ons op school. Mevr. Trienke Postma (88 jaar) kwam vertellen over haar ervaringen in en na de tweede wereldoorlog. Spreken over de oorlog is, door de situatie in Oekraïne, zeer actueel en zaken die toen fout waren, gebeuren helaas nog steeds.

Mevr. Postma woonde tijdens de 2de wereldoorlog in Wijnjewoude. Haar ouders hebben in de oorlog 15 Joodse  onderduikers opgevangen. Sommige kwamen een paar dagen, anderen verbleven een aantal jaren tot het einde van de oorlog daar. Ze vertelde over de opvangplek, de dagelijkse gang van zaken en de bijzondere dingen die gebeurden.

Alle kinderen van de groepen 8 luisterden geboeid naar dit indrukwekkende verhaal. Mevr. Postma vertelde ook hoe moeilijk het was voor sommige Joodse kinderen om het normale leven weer op te pakken na de oorlog. Voor sommige weeskinderen was de realiteit hard en juist na de oorlog lastiger dan toen ze op het onderduikadres zaten. Mevr. Postma sprak over discriminatie en de gevolgen van pesten. Ook voor nu had ze een duidelijke boodschap voor kinderen. “Blijf praten, deel je problemen en schenk begrip!”

Het laatste nieuws

Zomervakantie 2022

Zomervakantie 2022

Zomervakantie!!!!Het laatste bericht van dit schooljaar. We kijken terug op een fantastische "Super Toffe Kidsweek". Groep 8 wint tijdens het voetballen tegen de juffen en meesters. Dit is echt een unieke prestatie. Het zal waarschijnlijk aan de pannenkoeken hebben...

Laatste weeksluiting 21-22

Laatste weeksluiting 21-22

Groep 3 Weeksluiting Vrijdag 24-6-2022Vandaag hebben we de laatste weeksluiting van dit schooljaar gehouden. De groepen 3 hadden zich twee weken lang hierop voorbereid. En dat was te merken. Het werd een prachtige sluiting met enthousiaste zang en toneel. Heel knap...

Hallo! Heb je vragen aan ons of wil je meer informatie over onze school?

info@deopdracht.nl

(0512) 301771

Wie zijn wij?

Maak kennis met ons team. Binnen onze grote school zijn veel mensen actief. Elk heeft zijn eigen rol, functie of taak. Vaak voor de klas; soms een leidinggevende functie, soms in een ondersteunende rol.

Maak kennis met ons Team

Pin It on Pinterest

Share This