Vandaag (donderdag 7 april 2022) hadden we een bijzondere gast bij ons op school. Mevr. Trienke Postma (88 jaar) kwam vertellen over haar ervaringen in en na de tweede wereldoorlog. Spreken over de oorlog is, door de situatie in Oekraïne, zeer actueel en zaken die toen fout waren, gebeuren helaas nog steeds.

Mevr. Postma woonde tijdens de 2de wereldoorlog in Wijnjewoude. Haar ouders hebben in de oorlog 15 Joodse  onderduikers opgevangen. Sommige kwamen een paar dagen, anderen verbleven een aantal jaren tot het einde van de oorlog daar. Ze vertelde over de opvangplek, de dagelijkse gang van zaken en de bijzondere dingen die gebeurden.

Alle kinderen van de groepen 8 luisterden geboeid naar dit indrukwekkende verhaal. Mevr. Postma vertelde ook hoe moeilijk het was voor sommige Joodse kinderen om het normale leven weer op te pakken na de oorlog. Voor sommige weeskinderen was de realiteit hard en juist na de oorlog lastiger dan toen ze op het onderduikadres zaten. Mevr. Postma sprak over discriminatie en de gevolgen van pesten. Ook voor nu had ze een duidelijke boodschap voor kinderen. “Blijf praten, deel je problemen en schenk begrip!”

Het laatste nieuws

Planetarium op school!

Planetarium op school!

Planetarium op school! Op CBS De Opdracht werken we met thema’s bij wereldoriëntatie. Het thema ‘De ruimte’ staat op dit moment centraal in de groepen 6. Vandaag kwam een student van de universiteit Groningen op bezoek met een prachtig mobiel planetarium. Alle...

Afsluiting voor de herfstvakantie

Afsluiting voor de herfstvakantie

10 jaar Fides op De OpdrachtMet een prachtige weeksluiting verzorgd door de groepen 6 sluiten we de eerste periode van dit schooljaar af. Aan het eind van de weeksluiting kregen we opnieuw het Fides certificaat uitgereikt door dhr. Engbert Braam. De Opdracht was de...

Hallo! Heb je vragen aan ons of wil je meer informatie over onze school?

info@deopdracht.nl

(0512) 301771

Wie zijn wij?

Maak kennis met ons team. Binnen onze grote school zijn veel mensen actief. Elk heeft zijn eigen rol, functie of taak. Vaak voor de klas; soms een leidinggevende functie, soms in een ondersteunende rol.

Maak kennis met ons Team

Pin It on Pinterest

Share This