De leerlingenraad aan het werk!

Vandaag mochten we maar liefst 171 goed gevulde schoenendozen inleveren voor kansarme kinderen in Roemenië. De school weet zich verbonden met het Oost Europa Comité van Ureterp.
Deze stichting zorgt ervoor dat elke klas van de school een sponsorkind heeft die maandelijks wordt ondersteund dankzij kleine wekelijks donaties die meegenomen worden door de kinderen.
Jaarlijks wordt er in ieder geval één grote actie gedaan door de school voor de zgn. Roma kinderen. Dit is de traditionele schoenendozenactie waarbij alle gezinnen van De Opdracht de mogelijkheid hebben om een schoenendoos met cadeautjes en verzorgingsartikelen te vullen. Na de herfstvakantie mogen ze worden ingeleverd, waarna het Comité het vervoer verzorgt.

Dit jaar is de school bijzonder trots op de kinderen omdat er 171 dozen werden ingeleverd. Maar liefst 25 dozen meer ten opzichte van vorig jaar! Ook een digitaal presentatiebord werd door de school aan een schooltje in Roemenië geschonken en ging deze keer mee in de kar.

Daarnaast verdient ook de beppe van Mikai van der Meulen een grote pluim. Voor de tweede keer op rij was ze het hele jaar bezig geweest met het breien van mutsen en bijpassende sjaals. Superblij met het feit dat er 20 stuks konden worden meegegeven. Wat zullen ze blij zijn in Roemenië! De leerlingenraad (en Mikai 🙂 mocht meehelpen met het inladen van  alle dozen inladen kar.

Het laatste nieuws

Koningsspelen 2022

Koningsspelen 2022

Spijkerpoepen, zaklopen, koekhappen, wat een feest!Een prachtige zonnige dag op vrijdag 22 april voor de Koningsspelen. Heerlijk om te zien hoe traditionele kinderspelletjes (o.a. zaklopen, spijkerpoepen etc.) in ere worden gehouden op CBS De Opdracht. Met hulp van...

Spreken over de oorlog.

Spreken over de oorlog.

Vandaag (donderdag 7 april 2022) hadden we een bijzondere gast bij ons op school. Mevr. Trienke Postma (88 jaar) kwam vertellen over haar ervaringen in en na de tweede wereldoorlog. Spreken over de oorlog is, door de situatie in Oekraïne, zeer actueel en zaken die...

Hallo! Heb je vragen aan ons of wil je meer informatie over onze school?

info@deopdracht.nl

(0512) 301771

Wie zijn wij?

Maak kennis met ons team. Binnen onze grote school zijn veel mensen actief. Elk heeft zijn eigen rol, functie of taak. Vaak voor de klas; soms een leidinggevende functie, soms in een ondersteunende rol.

Maak kennis met ons Team

Pin It on Pinterest

Share This