Op de Opdracht werd de afgelopen week weer heel veel aandacht geschonken aan ‘Verkeerslessen in de praktijk’. Onze nieuwe verkeersouder Grietje Boersma had met ondersteuning van de ouderraad alles keurig geregeld. Voor elke groep werd er op groepsniveau iets georganiseerd. Diverse verkeersorganisaties (zoals VVN en de Fietsersbond) kwamen met gastdocenten op school. Zo konden de leerlingen in de bovenbouw ervaren hoe het is om te fietsen in een drukke stad met de mobiel in de hand. En wat doe je dan wanneer je een WhatsApp berichtje ontvangt?
Op het plein waren er diverse fietsparcoursen te zien, firma Algra kwam met een grote tractor en dieplader op school, een remproef etc. Ook alle fietsen van de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 werden gecheckt op veiligheid.
Natuurlijk vond ook de jaarlijkse ‘taartverloting’ plaats als beloning voor het feit wanneer je lopend of op de fiets naar school kwam. Want wanneer je lopend of fietsend op school komt ben je een actieve verkeersdeelnemer en daar leer je veel van.
Het goede weer hielp ook mee en zo werd deze praktische verkeersweek wederom een groot succes.
Niet voor niets draagt de Opdracht het label ‘Verkeersactieve School’.

Pin It on Pinterest